perjantai 2. toukokuuta 2014

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Olemme suunnitelleet rakentavamme talon jo lähes 2,5 vuotta. Ensimmäisen tontin varasimme vuonna 2011. Suunnitelmia laadittiin vuoden verran mutta silloin hankkeesta luovuttiin monien eri syiden summana. Nykyinen tontti varattiin syksyllä 2012 ja suunnitelmia on hiottu siitä lähtien. Olimme aikeissa aloittaa rakennustyöt jo 2013 syksyllä mutta kaikkihan ei aina mene niinkuin Strömsåssa ja siten projekti siirtyi jälleen hieman. Vanha kunnon sanonta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pysynee meidän ohjenuorana, sillä eihän tässä hermot muuten kestäisi. Jokohan odotus nyt palkittaisiin ensi joulun korvilla ? Nyt jo ? Ei kuitenkaan nuolaista ennenkuin tipahtaa, sillä ainahan voi sattua jotain yllättävää;)
Tonttimme sijaitsee Oulun kupeessa, Kempeleessä. Maailmaa jonkin verran nähneenä voi Kempelettä kuvailla sanoilla - Herran Kukkaro. On rauhaa, luontoa, hyvät ja toimivat palvelut, kohtuu edullista, hyvät koulut ja harrastusmahdollisuudet, mummot ja papat sopivan matkan päässä sekä ystävällisiä ja auttavia ihmisiä. Mitä sitä asuinpaikaltaa voi vielä toivoa? No ehkä hieman suppeaa on tuo ravintola, kulttuuri ja iltaelämän tarjonta mutta lentokenttähän on n. 10 kilometrin päässä, joten maailmalle on hyvät yhteydet. 

Ystävällisistä ihmisistä puheenollen, en tiedä olisimmeko vieläkään edenneet projektissa ellei tuleva naapurimme olisi vinkannut meille hyvästä kirvesmiehestä, joka etsii uutta projektia. Tätä kautta rakennusprojektista, jonka piti olla täysin jonkin rakennuttajan hoitama tulikin työnjohto ja itsetekemisen projekti. Rakennamme siis puutalon palkkaamalla itse rakennusmiehet mikä käytännössä tarkoittaa yhtä taitavaa kirvesmiestä ja meitä itseämme. Toki sähkö-, LVI- yms. ammattimiehet paikalla piipahtaa. Huh heijaa, en todellakaan tiedä miten tässä näin kävi!


2 kommenttia:

  1. Täälläpä on mielenkiintoinen blogi. Käy vierailemassa minunkin raksablogissa, ollaan sokkeleita valamassa loppuviikosta! jonnadreaming.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Dreamingliver, blogiin on mukava vähän selventää tapahtumia itselllekin. Teilläkin näyttää projekti etenevän lähes samaan tahtiin, mukava seurata teitäkin:) Tsemppiä raksaamiseen siis meille!

      Poista

Kiitokset sanoistasi:)